ikhartnyc times square

Als je op vakantie bent wil je misschien niet overkomen als een toerist, maar hoe je het went of keert: je bent een toerist. Dus omarm het feit dat je een toerist bent en bezoek de volgende vijf toeristische plekjes in de big apple.

Times Square

Ik denk dat dit wel de meest toeristische plek in New York City is. Wie hou ik voor de gek, dit is de meest toeristische plek in New York City. Als je voor de eerste keer op Times Square staat besef je je pas echt waar je bent. New York City baby! Ga ook zeker ’s avonds naar Times Square als alle lichtje en billboards echt goed opvallen.

Central Park

Een prachtige plek! Compleet het tegenovergestelde van Times Square. Natuurlijk wel super toeristisch, maar wel een plek waar je heerlijk kan genieten zonder dat je echt door hebt dat je niet de enige toerist bent. In de zomer komen ook al New Yorkers naar het park om te genieten. Mensen zitten op het gras, zijn aan het sporten, lekker aan het wandelen of drinken een wijntje op één van de vele bankjes in het park. Een goede locatie om je voeten even rust te geven (of juist niet – op mijn eigen lijstje staat hardlopen in Central Park nog steeds heel hoog).

Brooklyn Bridge

Er zijn zoveel redenen waarom je naar de Brooklyn Bridge moet gaan! De brug zelf is prachtig. Heel leuk als je van fotografie houdt. Natuurlijk heb je ook heel mooi uitzicht over Manhattan vanaf de brug. En dan is er ook nog Brooklyn. Als je toch over de brug naar Brooklyn bent gelopen, kan je net zo goed daar ook even een kijkje nemen.

Empire State Building

Het is prachtig om de stad vanaf deze hoogte te zien. Als je in New York rondloopt voel je je heel klein door alle grote gebouwen, maar als je bovenop de Empire State Building staat voel je je super groot. Een goede plek om van de stad te genieten en om mooie foto’s te maken.

Grand Central Station

Ik moest lang nadenken over de laatste. Er zijn natuurlijk nog veel meer toeristische plekjes, maar ik vind Grand Central Station leuk. Het is een heel mooi gebouw, met een prachtig plafond. Een plek die erg bekend is uit films en tv-series (zoals Gossip Girl). Een plek waar mensen komen en gaan. Misschien is het ook wel een idee om vanuit hier een plek buiten New York te bezoeken.

Advertenties