ikhartnyc times square

De toerist uithangen op vakantie klinkt waarschijnlijk niet zo heel cool, maar geloof me je wilt echt niet naar huis gaan zonder Times Square gezien te hebben. Als ik aan New York denk, dan is Times Square één de dingen die ik als eerst voor me zie.

Die hoge gebouwen met al die reclame borden en lichtjes. Times Square ligt in het midden van Manhattan, dus je kan eigenlijk wel zeggen dat het het hart van de stad is. Een hart die 24 uur per dag klopt en waar jij naar toe moet.

Times Square heette eerst Longacre Square, maar nadat The New York Times zich in 1904 daar vestigde werd de naam veranderd in Times Square. In hetzelfde jaar werd ook het eerste elektrische reclame bord aan de buitenkant van een bank gebouw opgehangen. In de tijd dat The New York Times op Times Square gehuisvest was, hebben ze ooit een feest gegeven met oud & nieuw. The New York Times is ondertussen gevestigd in een ander gebouw, maar dat feest is daar nooit meer weggegaan. Het laten vallen van de bal met oud & nieuw is een vast onderdeel van het inluiden van het nieuwe jaar.

  • Nog nooit in New York geweest? Zet Times Square dan bovenaan je to-do lijstje, pas als je te midden van alle reclame borden staat besef je je waar je bent.
  • Ga ’s avonds naar Times Square en geniet van de drukte, de knipperende reclame borden, de lichtjes en de gekte die je alleen op een plek als deze kan vinden.
  • Zin om te winkelen? Er zijn genoeg winkels rondom Times Square, zoals Forever21, Inglot, Sephora, The M&M’s store, American Eagle, Toy’s R Us en Foot Locker.
  • Olive Garden zit precies achter de grote rode trappen, op Times Square nummer 2. Trek in lekkere pasta en heerlijke toetjes, dan moet je hier zeker een keer gaan eten.
  • Voor alle filmfanaten is Times Square ook een gave plek om te bezoeken. In o.a. Vanilla Sky, The Amazing Spider Man 2 en Birdman kan je Times Square spotten. Wie wil er nou niet even het idee hebben dat je op een filmset loopt.

Dit lijken me toch wel genoeg reden om een bezoekje te brengen aan Times Square. Mocht je nou nog niet overtuigd zijn, geniet dan alsjeblieft van de rest van New York City (misschien beland je dan alsnog per ongeluk op Times Square =D).

Advertenties