ikhartnyc usaflag

Labor Day is een nationale feestdag die gevierd wordt op de eerste maandag in september. Het is te vergelijken met Dag van de Arbeid die wij hier in Nederland ‘vieren’ op 1 mei.

Organisaties Central Labor Union en Knights of Labor organiseerde de eerste parade in New York City in 1882 als een eerbetoon aan de werkende mensen. Na de Haymarket affaire (wat op 4 mei 1886 begon als een vredige demonstratie van arbeiders, maar eindigde met de dood van 7 politieagenten en tenminste vier burgers) was president Cleveland bang dat als ze Labor Day op 1 mei zouden vieren dat het dan ‘gebruikt’ zou worden om Haymarket affair te herdenken. Daarom is er besloten om vanaf 1887 Labor Day te vieren op de eerste maandag van september.

New Yorkers hebben het met Labor Day weekend getroffen met mooi weer. Velen brengen dit weekend dan ook door op het strand zoals bij Coney Island. Dit wordt ook wel een beetje gezien als het einde van de zomer, aangezien de herfst er bijna aankomt en de meeste kinderen weer naar school moeten.

Advertenties